Ahad, 12 Ogos 2012

Olimpik London 2012 tamat juga akhirinya....

Selama hampir dua minggu ni ,isu sukan Olimpik London 2012 banyak menjadi tumpuan dengan pelbagai perkara berlaku.Sama ada perkara itu baik atau buruk,tetap juga menjadi tumpuan.
Tahniah kepada kontijen Malaysia kerana membawa pulang 2 pingat kali ini.Satu pingat perak oleh Lee Chong Wei menerusi acara badminton dan juga atlit yang mencipta kejutan, Pandalela Rinong yang berjaya membawa balik 1 pingat gangsa.Saya bangga dan kagum sangat-sangat dengan Pandalela.
Sukan Olimpik kali ini tidak menyaksikan banyak rekod luar biasa yang mampu diciptakan.Kebanyakkan acara juga masih dikuasai oleh atlit dan negara yang sama dan sesetengah kemenangan juga seakan dapat dijangka.
Kali ini USA dapat merampas kembali kedudukan tempat pertama daripada juara bertahan,China yang menjadi juara di Olimpik Beijing 2012.Bagai mana pun saya ingin memberi pujian kepada atlit negara Korea Selatan dan Korea Utara kerana semangat juang mereka begitu tinggi sekali.Tahniah daripada saya.
Ayuh semua atlit negara Malaysia, jadikan kejayaan untuk edisi ini sebagai pemangkin bagi kejayaan di masa akan datang,Untuk 4 tahun akan datang,Olimpik akan diadakan di Brazil.Berharap sangat atlit negara kita akan membawa lebih banyak pingat,terutama pingat emas.

Tahniah semua!!!!
I love Malaysia

From Me

Adie Love Burberry

Tiada ulasan:

Catat Ulasan